Grecia, de la Parteon la stadionul jocurilor olimpice

Cumpărături de suveniruri putem face în zilele noastre în aproape orice destianție cu scop turistic. Fie că vorbim de peisaje naturale, monumente istorice sau pur și simplu așezări ce doresc să își asume o anumită identitate și au ceva specific, suveniruri se găsesc în multe și variate locuri: de la magazine, la tarabe, de la moluri și lanțuri de magazine la vânzători ambulanți. În cele câteva rânduri ale acestui articol vă propunem în mod aleatoriu trei destinații în care, în mod indubitabil putem face cumpărături de suveniruri deosebit de plăcute, rămânând, în același timp cu un simbol fizic, deosebit de special.

Parteonul închinat zeiței înțelepciunii, Atena, este un adevărat simbol al democrației lumii elenice, fiind strâns legată de numele unuia dintre părinții fondatori ai acesteia, Pericle, ctitorul edificiului, încredințat renumitului arhitect Fidias. Templul este o expresie arhitectonică de prim rang a tot ce înseamnă mitologia și spiritualitatea Eladei, mai cu seamă a cetății Atena în sine. Pe zidurile templelui vom putea regăsi scene cu o puternică încărcătură mitologică și religioasă dintre care se remarcă scena nașterii zeiței Atena sau un alt moment cu caracter legendar și anume luptele victorioase ale zeilor olimpieni cu giganții.

Într-adevăr nu putem vorbi despre lumea elenistică a Antichității fără să amintim Partenonmul și spirituala sa legătură cu zeii olimpieni. Iată, tocmai aceste elemente ne călăuzesc și către stadionul antic de la Olympia, locul de întâlnire a oamenilor din toate ținuturile Greciei antice încă din secolul VIII înaintea erei noastre. Aici nu se reuneau însă doar cei dornici de a-ți măsura forțele în cele mai ample competiții ale acelor timpuri. Nu departe de amfiteatru se afla sacra pădure Altis, în care sălășluiau temple închinate lui Zeus și Herei. Astfel, Olympia reprezenta un adevărat loc de pelerinaj, atât pentru competitori, cât și pentru spectatori.

Așadar, Grecia oferă și astăzi multe splendori ale trecutului său antic, fiind desigur un loc numai bun pentru deja clasice cumpărături de suveniruri. În orice astfel de călătorie, o asigurare ne poate fi de mare ajutor, pentru tihna noastră.

56 thoughts on “Grecia, de la Parteon la stadionul jocurilor olimpice”
  1. Greetings! I know this is kind of off topic but I was wondering which
    blog platform are you using for this website?

    I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
    I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

  2. I’m very pleased to discover this great site. I want to to thank you for ones time just for this fantastic read!!
    I definitely savored every little bit of it
    and I have you book-marked to see new information in your web site.

  3. Heya i’m for the first time here. I came across this board and
    I to find It really useful & it helped me out a lot. I’m hoping
    to present one thing again and help others like you aided me.

  4. I all the time used to study piece of writing in news papers but
    now as I am a user of net so from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.

  5. Hi there this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have
    to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with
    experience. Any help would be greatly appreciated!

  6. Hey,

    The moment we’ve all been waiting for is finally here – GoBuildr is now LIVE! 🎉

    🌐 Create ultra-lightning-fast websites, sales funnels, eCommerce stores, and more in less than 60 seconds, with just a keyword!

    🚀 Say goodbye to the limitations of traditional page builders. GoBuildr combines the functionality of 16 different tools into one powerful app, supercharged with AI-assisted technology.

    ⇒ Click Here To Checkout Demo https://ext-opp.com/GoBuildr

  7. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your
    website, how can i subscribe for a blog web site?
    The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this
    your broadcast provided bright clear idea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *